Ladda ditt kontantkort

Kanske kände du att ett mobilabonnemang inte var det rätta alternativet för dig och då har du förmodligen valt att satsa på ett kontantkort istället. Den avgörande skillnaden mellan ett kontantkort och ett mobilabonnemang är att du alltid måste fylla på ditt kontantkort för att kunna fortsätta ringa, sms:a och surfa, vilket görs automatiskt varje månad om har ett abonnemang.

Men på vilka sätt kan man egentligen fylla på ett kontantkort? I denna artikel ska vi gå in lite närmare på just detta.

Såhär fyller du på ditt kontantkort

  • Automatisk påfyllning. Ja, det finns faktiskt operatörer, som till exempel Hallon, som erbjuder möjligheten att påfyllningen sker automatiskt varje månad. Detta innebär att det i princip fungerar som ett abonnemang och är väldigt smidigt. Pengarna dras direkt ifrån det kontokort som du registrerat vid varje påfyllnad.
  • Fyll på via din internetbank. Skulle du vara lite skeptisk mot att använda ditt kontokort online kan du även fylla på ditt kontantkort via din internetbank eftersom de flesta operatörer finns representerade där.
  • Fyll på via operatörens hemsida. Självklart kan du välja att fylla på ditt kontantkort via din mobiloperatörs hemsida, antingen genom ett värdebevis (som du köpt ifrån ett ombud), kontokort eller genom en direktbetalning till din internetbank.
  • Påfyllning genom sms. Skulle du ha ett värdebevis kan du skicka koden som tillhör värdebeviset i ett sms för att fylla på ditt kontokort. Snabbt och smart.
  • Fyll på via app. I dagsläget finns en mängd olika appar som du kan använda dig av när du vill ladda kontantkortet. Dessa smidiga appar hittar du på App Store eller Google Play.

Fyll på innan månadens slut – slipp onödiga kostnader

Vanligast är att man fyller på sitt kontantkort ca en gång i månaden, om du inte hunnit använda upp alla samtal och datamängd i förväg vill säga. Skulle du ha ett kontantkort med saldo kan du förvisso fortsätta att ringa trots att det gått mer än en månad men eftersom minutkostnaden blir mycket högre rekommenderar vi ändå att du försöker fylla på ditt kontantkort innan månaden är slut.