Mobilabonnemang

Via operatörer.se kan du skaffa ett billigt mobilabonnemang hos någon av våra samarbetspartners. Det finns många fördelar med att teckna ett mobilabonnemang istället för att skaffa ett kontantkort till mobilen som du nu kommer att få se.

Fördelar med mobilabonnemang

  • Det brukar vara billigare att ha ett mobilabonnemang än att använda kontantkort.
  • Normalt får man en större surfmängd om man har ett abonnemang, något som såklart är bra om du surfar mycket på din mobil.
  • Du kan köpa en mobil för nästan inga pengar alls om du tecknar ett abonnemang som har en bindningstid på 1 – 2 år.
  • Observera att operatörerna numera är skyldiga att erbjuda 1-årsabonnemang men att det brukar vara billigare per månad att teckna ett 2-årsavtal.
  • Du riskerar inte att stå utan saldo som gör att du inte kan ringa med mobilen innan du har fyllt på kontantkortet igen. Om du har valt ett abonnemang med saldo läggs de överskridande samtalsminuterna på din nästa faktura och om du har ett fast pris är det ingen större risk att du ringer upp dina samtal. Läs gärna mer om det här i vår artikel om mobiltelefoni med saldo och fast pris.

Enkelt att byta till ny operatör

Det är inte alls svårt att byta från ett gammalt mobilabonnemang till ett nytt, billigare mobilabonnemang hos en annan mobiloperatör. Så här gör du:

  1. Leta efter ett nytt billigt mobilabonnemang som passar dig.
  2. Säg upp ditt gamla abonnemang. Om mobilabonnemanget inte har någon bindningstid är uppsägningstiden enligt lag bara på 1 månad. Om ditt mobilabonnemang har en bindningstid kan du inte avsluta abonnemanget förrän avtalstiden är slut ut men se till att säga upp det en månad innan bindningstiden är slut för annars går det över till ett löpande avtal.
  3. Teckna ett nytt mobilabonnemang hos den nya operatören som börjar gälla samma dag som ditt gamla abonnemang upphör, eller helst några dagar tidigare om du vill flytta över ditt mobilnummer.
  4. Uppge ditt gamla telefonnummer till din nya mobiloperatör så flyttar de över numret till ditt nya abonnemang. Din gamla operatör är enligt lag skyldig att lämna över ditt mobilnummer till den nya mobiloperatören. Tänk på att det brukar ta tre dagar innan nummerflytten är klar så ordna med det här i god tid.