Mobiltelefoni

Om du vill skaffa ett nytt mobilabonnemang eller nytt kontantkort för att du har en för dålig deal hos din gamla operatör finns det många andra operatörer du kan vända dig till som garanterat kan ge dig ett bättre pris, och kanske även en bättre täckning och ett stabilare nät.

Idag finns det två olika sorters prisplaner att välja på när du ska teckna ett mobilabonnemang eller köpa ett kontantkort, och dessa prisplaner ska vi på operatörer.se titta på nu.

Mobiltelefoni med saldo

En prisplan med saldo är den klassiska prisplanen som har funnits sedan mobiltelefonens begynnelse. Den innebär att du får ett visst saldo som du får ringa och skicka sms/mms för under en viss tid, oftast en månad. Om du har ett abonnemang och har använt upp ditt saldo innan månaden är slut läggs resterande belopp på din nästa faktura. Om du använder kontantkort måste du ladda kontantkortet igen.

Hur mycket som dras från ditt saldo när du ringer, sms:ar och mms:ar beror på prisplanens minutpris. Du får även en viss surfmängd som du kan surfa för utan att något dras från ditt saldo, såvida du inte väljer en av de billigaste prisplanerna.

Mobiltelefoni med fast pris

Numera erbjuder operatörerna även mobilabonnemang och kontantkort som har ett fast pris. När du använder en sådan prisplan dras ingen minuttaxa. Det finns prisplaner som ger dig ett obegränsat antal samtal, mms och sms, och det finns prisplaner som ger dig ett visst antal tillåtna samtal, sms och mms. Du får även har en viss surfmängd som du får använda under en hel månad.

Vilken sorts prisplan du bör välja beror helt och hållet på vad du använder din mobiltelefon mest till: telefoni, utlandssamtal, surf eller sms/mms. Jämför därför operatörernas prisplaner innan du bestämmer dig.