Förläng livet på din smartphone

I och med att den tekniska utvecklingen rusar fram så blir det inte direkt billigare att äga en smartphone. Nya uppfinningar och nya gadgets höjer priserna och det kanske inte funkar ekonomiskt för alla att uppdatera sin mobiltelefon regelbundet. Här listar vi några tips som gör att du istället kan förlänga livet på din nuvarande smartphone.

Skydda skärmen

En av de allra vanligaste skadorna idag på smartphones är trasiga displayer. Detta är såklart inte konstigt eftersom den ömtåliga glasskärmen täcker telefonen. Skador på skärmen kostar runt tusenlappen att reparera och kan inte undvikas helt, dock finns det väldigt bra skärmskydd av tempererat glas som du kan köpa relativt billigt. Dessa håller din skärm fri från repor och lättare sprickor.

Köp ett ordentligt skal

Som nämnt i tidigare stycke så finns det egentligen inget som kan skydda din telefon till hundra procent ifrån större skador. Men ett bra skal som omsluter din telefon, tillsammans med ett skärmskydd, håller den inte bara fri ifrån repor utan kan också lindra mindre smällar.

Håll din mobil städad

När vi har det stökigt omkring oss mår vi sällan bra, det gör inte din telefon heller. Onödiga appar kan ta upp din mobiltelefons minne och försämra prestandan. Detta får många att köpa en ny enhet. Men är du noga ifrån början med att regelbundet rensa din telefons minne, så som appar, bilder och sms, kan du undvika att den blir långsammare

Undvik uppdateringar efter två generationer

Många tror att uppdateringar i telefonens mjukvara alltid är fördelaktiga, men detta stämmer inte. Är din telefon av en äldre generation kommer den inte att svara lika bra på nya uppdateringar som en yngre version. Resultatet kommer istället att bli en segare smartphone.

Detta är ett smart sätt att få konsumenter att regelbundet uppdatera sina telefoner. Varför göra en uppdatering som är kompatibel med alla generationer när företaget vill ha återkommande kunder? Så vill du förlänga livet på din nuvarande mobil, undvik överdrivna uppdateringar.

Ta hand om batteriet

En myt som cirkulerar är att du förstör ditt batteri om du fortsätter ladda det efter 100 %. Detta stämmer inte. Dock kommer ditt batteri fungera mycket bättre om du laddar den regelbundet under dagen, helst när den nått 75 %. Detta ger dig fler fulla laddningar än om du väntar tills 20 %, eller helt urladdat, vilket många gör.

Akta dig för virus

Även om det är ovanligt för en smartphone att smittas av virus är det ändå viktigt att hålla sina ögon öppna, särskilt vid nedladdningar av appar eller när du öppnar e-mail. Håll utkik efter dessa saker:

  • Appen ser väldigt ny och oseriös ut.
  • Appen saknar recensioner och innehåller en sämre beskrivning, med till exempel stavfel.
  • E-mail med en misstänkt rubrik, ofta innehållande en notis om att du vunnit en summa pengar.
  • E-mail ifrån okända avsändare.

Följ dessa tips och din smartphone kommer tacka dig genom att hålla längre och prestera bättre! Dessutom kommer den hålla sitt värde aningen bättre om du någon gång väljer att sälja den.